zobrazenie pre tlač
22. 11. 2014 - Historická radnica, Hlavná 58, Košice obr
Robert Balzar Trio(koncert, CZ)
Zloženie:

Diskografia :
RAVELLING 1998 - "ČESKÝ DISK ROKU"
ALONE 2000 - "ALBUM ROKU + KAPELA ROKU" (Ocenenie K.Velebného)
OVERNIGHT 2005 - nominácia na cenu "ANDĚL"
TALES 2008
- feat. John Abercrombie.
THEYORIES 2010 – feat. Dan Bárta - nominácia na cenu "ANDĚL"
DISCOVER WHO WE ARE 2013 - Trio v novej zostave (Balzar/Levíček/ Slavíček).

V novembri bude vydaný šiesty album - „Vuja De“, který sa nahrával tiež v New Yorku, v Sear Sound Studiu za asistencie renomovaného zvukára Jamese Farbera. (nahrávky Brad Mehldau, John Scofield, Avishai Cohen, Richard Galliano, Michael Franks atd. Masteringu sa ujal mnohonásobný držiteľ Grammy Mark Wilder.

Robert Balzar absolvoval šesťročné štúdium kontrabasu na konzervatóriu. Od roku 1985 do 1989 hrá v orchestri Československej televízie a zároveň začína pôsobiť na jazzovej scéne. Od roku 1990 je členom skupiny Hany Hegerovej a v roku 1996 zakladá trio pod vlastným menom. V roku 1998 nastupuje do funkovej formácie J.A.R. a v roku 2000 spolu zakladá sólový projekt Dana Bártu Illustratosphere. Z tejto spolupráce sa odvíja ešte jeden rešpektovaný celok Dan Bárta & R.Balzar Trio.
Jiří Levíček klavírista a skladateľ je novým členom tria, ktorý po štúdiu na Janáčkovej Akadémií Múzických Umení v Brne odišiel študovať do USA. Dva roky študoval u Stefana Karlssona a hral v známom One O´Clock Big Bande s ktorým hral na významných festivaloch v USA i v Európe – Kennedy Center in Washington D.C., Richardson Jazz Festival, North Sea Jazz Festival, Montreux Jazz Festival. V roku 2008 vydal v triu CD „Returns“ a v roku 2009 vyhral prvú cenu na prestížnej jazzovej súťaži Phillips International Jazz Competition. O rok na to sa zúčastnil Jacsonville Jazz Piano Competition na Floride, kde získal 3.cenu.
Jiří Slavíček vyštudoval konzervatórium v Ostrave. V roku 1992 prichádza do Prahy, kde sa uviedol s kapelou The Four, s ktorou víťazí na súťaži Medzinárodného jazzového festivalu v Karlových Varoch. Pre svoju všestrannosť je žiadaným štúdiovým hráčom

©2009 - 2012 Občianske združenie FORSA, všetky práva vyhradené | Powered by Intas, s.r.o. | Created by CODE2B, s.r.o.